Vannbasert glid


Vannbasert glidemiddel er en substans, vanligvis flytende, som blir brukt til å redusere friksjon under seksuell aktivitet.

3135-pjur-cool-kjolede-glidemiddel-500x500

Vannbaserte glidemidler er spesielt de væskene som er laget av en base med vann og en cellulose- eller glyserin-løsning. Et vannbasert glidemiddel er vannløselig og kan derfor lett vaskes vekk.

Den tidligste og fortsatt mest utbredte formen for glidemiddel er vannbasert, selv om nyere former silikonbaserte og naturlige glidemidler har kommet på markedet.vip001-premium-glidemiddel-vannbasert-web-500x500

Siden de er vannbaserte, har disse glidemidlene en tendens til å tørke ut mens man bruker det. Dette kan løses til en viss grad ved å bruke mer glidemiddel eller ved å tilføre litt vann til området.

Et vannbasert glidemiddel vil tørke ut på egenhånd og blir enten absorbert inn i huden eller oppløser seg selv etter bruk, og etterlater seg kun rester fra de andre ingrediensene.

Fordi vannbasert glidemiddel kan tørke ut er det lurt å ta på litt mens man holder på for å forhindre at det bygger seg opp en friksjon som kan forårsake skader slik som blemmer eller hudirritasjon.

Når et vannbasert glidemiddel tørker ut på huden, kan det føre til at området blir klebrig eller klissete, siden sukker eller glyserin blir værende etter at vannet blir borte. For å forhindre at dette skjer, har produsentene lagt til fuktighetskremer i det vannbaserte glidemiddelet de produserer. Disse fuktighetskremene har en tendens til å fjerne slike ubehagelige rester og hjelper til å oppmuntre en frisk hud.

Siden vannbaserte glidemidler er vannløselige er de ikke gode å bruke under seksuelle aktiviteter som forgår i vann, slik som i et basseng, dusj eller badekar. Glidemiddelet vil forsvinne i vannet og spre seg, og vann alene gir kanskje ikke nok glidl til å forhindre friksjon og irritasjon.

Det er andre glidemidler slik som oljebaserte eller silikonbaserte glidemidler som er bedre å bruke i vann, men det er andre ulemper og restriksjoner for effektivt bruk av disse produktene. Enhver bruker bør lese merkelappene på produktene han eller hun skal bruke for å forsikre seg at man forholder seg til sikkerhetsanbefalingen og at personlig pleie blir forbeholdt.

Selv om vannbaserte glidemidler vanligvis ikke inneholder giftstoffer, bør det ikke spises store mengder. Det har vanligvis en fæl smak og lukt på grunn av kjemikaliene som blir brukt for å lage det. Selv om noen glidemidler inneholder sæddrepende ingredienser for å forhindre graviditet, finnes det ingen glidemidler som alene forhindrer graviditet. Glidemidler med sæddrepende ingredienser er ikke lov i Norge. Glidemidler forhindrer heller ikke kjønnssykdommer og bør brukes sammen med andre prevensjonsmidler.

 

90104-500x500

e25018-500x500

Med vannbasert glidemiddel kommer det også en rekke fordeler, man kan ha smak på glidemiddeler eller forskjellige funksjoner eller effekter, det finnes også Veganske glidemiddel og glidemiddel for sensitiv hud.

Noen glidemiddel har tykkere konsistens eller bedøvende funksjon for å gi ekstra komfort under analsex.

Glidemiddel med effekter kan man finne på mye moro med, det finnes glidemiddel med varmende, kjølende, bedøvende, opphissende og pirrende effekter.

Med varmende og kjølende glidemiddel kan man utfordre sansense, ved varme så øker blodstrømmen og det kan føles mer følsomt, ved kulde så vil de vaginale musklene kunne trekke seg sammen og gir en mer intens følelse.

Glidemiddel med opphissende og pirrende effekt gjør slik at blodet strømmer raskere og det blir mer følsomt og lettere å oppnå orgasme.

Se vårt utvalg glidemiddel her